Jiaogulan

Eat healthy,
Sleep well,
Breathe deeply,
Enjoy life!
Gynostemma pentaphyllum

Gelukkig dat je op deze link durfde te klikken… Jiaogulan! Misschien heb je er nog nooit van gehoord en kan ik je nieuwsgierig maken. Misschien heb je er al eerder van gehoord en hoop je hier meer nieuws te lezen.

Jiaogulan is een klimplant die in China en Thailand maar ook India en Taiwan in het wild groeit. Jiaogulan wordt daar ook het ‘onsterfelijkheidskruid’ genoemd. Het wordt beweerd dat Jiaogulan dezelfde werking heeft als Ginseng, alleen nog veel beter werkt. Verschillende studies hebben dit al bevestigt.

Jiaogulan heeft een sterke antioxidatieve werking

Tijdens een studie in de Wuhan University in China onderzocht men de effecten van Jiaogulan op de groei van bacteriofagen ( virussen die bacteriën aanvallen). Men zag dat Jiaogulan de groei van bacteriofagen afremde. Eveneens vond men d.m.v. magnetic resonance imaging, dat Jiaogulan vrije radicalen uit het lichaam verwijdert.

Jiaogulan heeft een sterke adaptieve werking

Adaptogeen betekend ‘aanpassen’. Men kan stellen dat adaptogenen het lichaam helpen zich aan te passen aan uit- of inwendige stressfactoren. Zij verhogen de natuurlijke weerstand van het lichaam waardoor het niet ziek hoeft te worden.

Jiaogulan bevat naast saponinen nog verschillende andere uiterst belangrijke vitaminen, mineralen en aminozuren

Jiaogulan heeft een voedende werking op de organen. Het verhoogt de bloedtoevoer naar de organen waardoor ze beter van zuurstof en vitale celstoffen worden voorzien. Daarnaast oefent Jiaogulan een belangrijke kalmerende en rustgevende werking uit op het zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Binnen de groep van adaptogenen neemt Jiaogulan een bijzondere positie in, want niet alle adaptogenen hebben zo’n breed werkingsspectrum als Jiaogulan.

Kortom

 • Mensen, die zwak en lusteloos zijn krijgen weer meer energie.
 • Mensen die snel gestresst zijn worden rustiger.
 • Jiaogulan voorkomt ziektes aan hart en bloedvaten. Door de adaptogene werking wordt een hoge bloeddruk verlaagd en een lage bloeddruk verhoogd.
 • Jiaogulan werkt bij mensen met hormoon-gerelateerde klachten.
 • Jiaogulan werkt cholesterolverlagend. Hierdoor worden arteriosclerose, hersenbloedingen of een hartaanval voorkomen. Verder ondersteund Jiaogulan het afvallen.
 • Jiaogulan werkt preventief tegen beroertes en hartinfarcten.
 • Door de activatie van lymfocyten wordt het immuunsysteem versterkt.
 • Jiaogulan normaliseert de bloedsuikerspiegel en bloedvetten.
 • Jiaogulan ondersteund de aanmaak van witte bloedlichaampjes en werkt uitstekend bij de behandeling met chemo- en/of radiotherapie.
 • Jiaogulan beschermt de lever tegen toxische invloeden.
 • Jiaogulan voorkomt kanker!!! Net als in Ginseng zitten er in Jiaogulan glycoside die een tumor-remmende werking hebben.

Jiaogulan-thee

Jiaogulan wordt voornamelijk geconsumeerd door van de blaadjes thee te maken. Dit kan zowel in de gedroogde vorm als vers geplukt.

1 theelepel Jiaogulan op 1 kopje
met 80 graden heet water opgieten
8 – 10 minuten laten trekken!

Je kunt dan genieten van een heerlijk kopje thee met een fris zoete smaak!

Mocht je meer over Jiaogulan willen weten, stuur mij dan een mailtje! Je kunt bij mij ook een stekje krijgen van het onsterflijkheidskruid. Vraag er gerust naar!

De cursief gedrukte teksten komen uit de folder: Jiaogulan – Een wonderbaarlijke plant uit China verspreidt haar zegen in het westen samengesteld door L. Koehof.


Studio Seele doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie.
De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.
Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen.
Geen van de informatie dient te worden opgevat als medisch advies.
Raadpleeg altijd een medisch gekwalificeerde arts.