Yoga voor je rug

Anderhalf jaar terug heb ik in een nieuwsbrief 3 verschillende oefeningen voorgesteld. Als je deze oefeningen ‘s morgens doet, helpt het de afvalstoffen die zich ‘s nachts verzameld hebben af te voeren. Daardoor beweeg je overdag soepeler en met minder pijn. Het voorkomt rugproblemen en je voelt je meteen fitter. Niets is  leuker, dat je deze oefeningen terugziet in een filmpje van twee hoogstaande fysiotherapeuten uit Duitsland. Exact dezelfde oefeningen met een goede uitleg (in het Duits – maar misschien voor sommigen best verstaanbaar). Zij bekijken het wel vanuit een erg fysiologische hoek. Daarmee bedoel ik dat – wat mij betreft – de werkelijke, pure aandacht voor je lichaam, je adem, het aarden een beetje tekort komt. Maar goed, daarvoor zijn er yogadocenten.

Op het einde is er nog een leuke aanvulling…  Ontbreekt er bij jou de rugrol daarvoor wordt gebruikt, wees dan welkom voor een heerlijke massage bij mij. Maak gerust een afspraak!

Ben je de oefeningen kwijt of heb je zin in een leuke opfrisser, lees nog eens mijn nieuwsbrief of bekijk het filmpje hieronder:

Je lichaam zal er blij mee zijn!

Met dank aan Liebscher & Bracht!